”Det händer på riktigt!”

it always seems impossible until its done
Nu är det dags att göra ett  inlägg om vad Barfotabarn faktiskt gör om dagarna.
Jag tänkte berätta lite vad som hänt i veckan som har gått, vecka 15.

Både i måndags och i tisdags var jag på möte för två framtida samarbetspartner.

Måndagens möte var på Stångåstaden, kommunägt bostadsföretag i Linköping, där jag fick träffa en av deras projektledare. Inför detta möte visste jag inte vad ett eventuellt samarbetet mellan Stångåstaden och Barfotabarn skulle innebär. Det kunde vara ett kortsiktigt samarbete där inköp av inventarier hade fokus eller ett långsiktigt. Diskussionen som gick handlade om båda två, kort- och långsiktigt samarbete. Ett nytt möte kommer hållas nästa vecka där mer information och preciserade detaljer vad samarbetet innebär för både part. Kul!

Tisdagens möte var med BUSS Teamet som är en avdelning på Norrköpings kommun. De riktar sig till barn från förskoleklass till och med årskurs nio där det finns en social problematik och behov av arbete med helheten; skolan, familjen och fritiden.  Här hade jag inte heller några förväntningar om vad mötet skulle leda till. Det jag visste var att mer information om Barfotabarn skulle presenteras. Det som hände var att jag kom in i en sal med 30 personer och skulle prata inför dem alla.
WOW, tänkte jag och berättade, helt oförberett, för dem om vad Barfotabarn är, varför vi finns och vad Barfotabarn bidrar med och hur ett eventuellt samarbete med BUSS teamet skulle kunna utvecklas.

Båda dessa möte gick väldigt bra och det är så häftigt hur mycket människor vill hjälpa till men även hur de ser möjligheter att bidra till att skapa en tryggare vardagar för familjer med begränsad ekonomi. Detta skapar sedan på långsikt tryggare samhälle för alla, även för dig och mig. En annan känsla som finns inom mig när jag är på möten och berättar om Barfotabarn är:
”Det händer på riktigt. Det jag har funderat och planerat håller nu på att genomföras. Och det finns ett behov, det finns en vilja att hjälpa till och det i sin tur kommer att ge familjer med behov möjligheter att komma ut till gården för avkoppling och nya upplevelser.
Denna känsla är inte bara otrolig häftigt utan den är även ovärderlig och obeskrivlig.

Både torsdag och idag, fredag, ägnas min tid i lägenheten och arbete med att skicka ut diverse information. Rivningen av gammal tapet  och spacklingen går sakta men framåt. På tisdag är det Målarfest och då kommer vänner och hjälper till med renovering och diverse annat arbete som behövs.

Det finns nu ute en lista på vilka inventarier som fortfarande behövs införskaffas (finns fb & på ett separat blogginlägg) och även hur just DU KAN HJÄLPA BARFOTABARN (kommer även det på fb & separat inlägg).
Ta chansen att hjälpa till med att skänka inventarier, köpa in cykelhjälmar, bidrag med pengar eller kom och var volontär under en eftermiddag i sommar (13 juni -17 juli).
Kontakta oss på info@barfotabarn.se.

Hörs nästa vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s